TONI XUCLÀ

TONI XUCLÀ – DISCOGRAFIA

.EL VIATGE DE LES MANS
.

Aquest disc amb la veu de Clàudia Cabero i la veu i el contrabaix de Gemma Abrié, connecta els primers poetes catalans de la historia amb artistes i poetes actuals. Per primera vegada trobem poemes musicats de Mercè Rodoreda i Frida Kahlo que, en aquest treball, connecten amb Arzalaïs de Porcairagues i Beatriu de Dia,

SHEN NÜ I ALTRES TRESORS AMAGATS

Shen Nü i altres tresors amagats” és un concert-espectacle de música en directe i cinema basat en tres històries filmades als anys 30: una xinesa, una catalana i una japonesa. L’espectacle s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, China Film Archive, Ajuntament de Sabadell i la Casa Àsia.

DE POETES, CANÇONETES

Un recull de poemes dels grans poetes catalans, destinats als infants i convertits en divertides cançons per Toni Xuclà. Amb les veus de Gemma Humet, Txarango, Pemi Fortuny, Sara Terraza i molts més. El tema “Bombolles” amb lletra de Joana Raspall, ha esdevingut un autèntic himne a les escoles de primària.

UNA TERRA SENSE MAPA

Toni Xuclà -que ha compartit música i món amb músics de diferents cultures i estils musicals- ha experimentat com la música és un lloc on tota comunicació és possible. La música és per a ell “una terra sense mapa”.  Guardonat amb el premi ENDERROCK 2015 per votació popular com a millor disc de folk.

 

DUNA

Durant un viatge al Senegal, Toni Xuclà va entrar en contacte amb músics de la Casamance. Allà va descobrir a Solo Kouyaté. Van estar intercanviant música de la Casamance i de Catalunya durant un mes. El fruit va ser el primer concert del duo a Cafountine. Després, disc i gira per Catalunya amb la ballarina senegalesa Touty Mane.

 

ÀNIMA

Ànima és la part vital d’un instrument musical per a una sonoritat completa. Ànima també és la forma d’expressar una música d’idees profundes i senzilles. Amb Ànima, Toni Xuclà fa un gir cap el jazz ètnic. A més de Barcelona, Catalunya i Pais Valencià el disc ha estat presentat a Hol.landa, Alemanya i Bèlgica. Al 2007 va sortir una edició del disc a Korea.

 

NAÏF

Naïf és una cruïlla entre la música instrumental i el llenguatge popular. A Naïf trobem col·laboracions destacades com el quartet cubà Gema 4 i Toni Saigi “Chupi” (Jarabe de Palo). La gira europea el porta a Belgica, Luxemburg i Alamània. Naïf és guardonat com “millor disc de jazz i música improvisada” al Mercat de Música de Vic 2002.

I si…?

És el disc més eclèctic de Toni Xuclà. Hi trobem músics tan diferents com  Carles Benavent, Toti Soler, Gerard Quintana, o German Díaz. Guardonat amb quatre premis Enderrock, tres per votació popular (millor disc, millor artista, millor cançó) i el de la crítica al millor disc. Radio Nacional d’España a Catalunya premia “I Si..?” com millor enregistrament del 1999. 

LES ARRACADES DE CIRERA

Enregistrat a Holanda, va ser produït per la discogràfica holandesa Nazca Music. Aquesta, l’ha editat a Holanda, Bèlgica, EUA i Japó. Aquest treball es va presentar a l’Espai de Música i Dansa de la Generalitat de Catalunya on va ser enregistrat en directe per TV3 i emès íntegrament en tres ocasions, una d’elles pel canal internacional.

BANDA SONORA

A cavall entre les noves músiques, la música contemporània i el jazz, s’hi barregen guitarres, samplers i instruments tan primitius com la launeda eivissenca. De les «Danses Urbanes», l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat va estrenar la versió orquestral amb pròleg de Jaume Fuster i Bubulus va realitzar una coreografia al seu espectacle de dansa “Els vicis de les flors impossibles”.

CONTE DEL MEDITERRANI

Música mediterrània acústica i creativa, influenciada per les tendències dels anys 80. Un dels discos representatius del moviment “ona laietana”, moviment que va dotar de personalitat pròpia a la música i la guitarra catalana. Va ser produït per Xavier Batllés (Orquestra Mirasol) i entre els col·laboradors hi trobem la veu d’Ovidi Montllor i el moog de Joan Albert Amargós.

 

vídeos relacionats