Sinopsis dels films

SHEN NU I ALTRES TRESORS AMAGATS

Sinopsis completa dels films

 

Shen Nu

SHEN NU /La Deesa/The Goddess/神女.

Una dona jove mai anomenada al film (Ruan Lingyu), treballa a Shangai com prostituta per mantenir-se a si mateixa i al seu fill Shuiping. Una nit, fugint d’una batuda policial, s’amaga a l’apartament d’un jugador anomenat Zhang (Zhang Zhizhi). Quan ell suggereix que es quedi la nit amb ell per no trair-la a la policia, ella està d’acord. Més tard, però, ell i dos dels seus amics apareixen a casa seva. Ell deixa clar que la considera la seva propietat. La dona intenta fugir, però Zhang la segueix i la fa espantar afirmant haver venut a Shuiping per castigar-la. Zhang torna el nen, però amb condicions; ella s’adona que no pot protegir el seu fill i accedeix. No obstant això, aconsegueix amagar alguns dels seus guanys darrere d’un maó solt a la seva paret.

Quan Shuiping té uns 5 o 6 anys, el matricula en una escola. Aviat, però, els altres pares s’assabenten que la mare de Shuiping és prostituta i es queixen a l’escola. El director visita la mare per esbrinar si hi ha alguna veritat en les acusacions. Admet que ella és una prostituta, però en veure l’autèntic amor pel seu fill, el director s’adona que no pot castigar a Shuiping per la desafortunada situació de la seva mare. No obstant això, no pot persuadir a la resta del personal per ser indulgents, per la qual cosa dimiteix i Shuiping és expulsat.

La mare decideix portar Shuiping a un lloc on ningú els conegui. Treu el maó de la seva paret per obtenir els seus diners, però Zhang ja havia trobat el seu amagatall, i els diners han desaparegut. Ella s’enfronta i exigeix els diners, i quan ell li diu que ja els ha gastat, li colpeja al cap amb una ampolla, i el mata.

Ella és condemnada a 12 anys de presó i Shuiping és enviat a un orfenat. El director de l’escola ve a visitar-la, i li diu que s’encarregarà de Shuiping. Ella li demana que li digui que la seva mare ha mort, de manera que no ha de patir la vergonya de tenir una mare com ella. La pel·lícula acaba amb ella imaginant un futur brillant per Shuiping.

El més sublim

EL MÉS SUBLIM/LO MÁS SUBLIME

A Blanes (San Cebrian al film), Rosa espera la tornada del seu marit pescador, amb la seva filla petita i Sardinilla, fill adoptiu. L’endemà la tripulació del pailebot Esperança porta el marit mort després d’un temporal. Entre les pertinences del difunt, Rosita -una jove que és com una filla per a la família- hi troba el mapa d’un tresor. Els amics i la família, encomanen Antonio i Sardinilla, la recerca del tresor.

Andrés –també membre de la tripulació del pailebot- cobdícia a Rosita i s’enfronta violentament a Antonio sense èxit. Més tard, juntament amb Tomás, descobreixen l’existència del mapa i planegen apoderar-se del plànol i del tresor. Una nit, al vaixell de pesca ataquen a Antonio i Sardinilla desprevinguts, s’apoderen del mapa i els llencen al mar.

Corre la veu de la desaparició dels dos mariners i la família de Rosita es desespera. Finalment, Andrès i Tomás troben el tresor però la cobdícia del primer li impedeix repartir el botí i Tomás li dispara però seguidament cau entre les roques i mor. Apareixen Antonio i Sardinilla que havien sobreviscut i troben al costat del cofre intacte, el cos ferit d’Andrés que poc després mor penedit. Amb els guanys, Antonio i Rosita, compren i reconstrueixen l’Esperança i es declaren el seu amor.

Sanko i el pop

SANKO I EL POP: UNA LLUITA PER UNA FORTUNA/ 三公と蛸百万両珍騒動 / Sanko and the Octopus: A Fight Over a Fortune

Sanko és un pescador japonès mandrós. Un matí, després d’una borratxera rep la visita del senyor Kuma que ha heretat un mapa amb la localització d’un tresor submergit a l’oceà resultat de l’enfonsament d’un vaixell. Sanko decideix anar a la recerca i després de discutir amb la seva dona, es posa en marxa amb la seva petita barca motora.

Troba la localització i efectivament al costat de les restes del vaixell, el tresor. Quan es disposa a agafar el tresor, és sorprès per una mena de guardià: un pop gegant que el persegueix. L’acció els porta a una illa on després d’un seguit de persecucions, el pop s’apodera del cofre. En obrir el cofre es descobreix el tresor que el pop protegia a tota costa: la seva família amb 6 popets.

Sanko es desperta del malson i, avergonyit, es disculpa amb la seva esposa.